Zamieszczone przez SS
Kilka problemów z elektryką:) nowy nabytek...
Zwiń
X
-
Kilka problemów z elektryką nowy nabytek...
Hej
Zostałem nowym właścicielem Elegance'a
Kupiłem go z kilkoma drobnymi usterkami których byłem świadomy, teraz chcę to naprawić
Pierwszy problem to lusterko wewnętrzne fotochromatyczne się nie ściemnia(dioda świeci na zielono)kto podpowie co sprawdzić?
Drugi problem to nie działają kierunkowskazy w lusterkach( w jednym tylko działa ta funkcja doświetlenia) ale to mam zamiar kupić i wymienić całe kierunki bo czytałem że są tam diody których się raczej nie wymienia
Trzeci problem to nie działają spryskiwacze ksenonów przytrzymuję manetke to tylko pryska na szybę, czy od sprysków jest inna pompka?
Czwarty to uwalony jakiś czujnik cofania, nawet gdy niema przeszkody on piszczy i na wyświetlaczu pokazuje przeszkodę....jak sprawdzić który wymaga wymiany?
Proszę o pomoc i pozdrawiam
-
-
tobiasz20, primo - podłączyć kompa to będzie wiadomo co i jak
lusterka- może kabel, może kodowanie, może kierunek- po podłaczeniu kompa uzyskasz jednoznaczną odpowiedź
footchrom- to samo
spryski-może przekaźnik, może pompka(jest oddzielna), może przewód jest walnięty- nie cieknie ci spod spodu?
czujnik sprawdzisz albo kompem, albo na właczonych czujnikach dotykając palcem- powinno być słyszalne takie "cykanie" jak zbliżasz/dotykasz palcemprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
witam
lusterko sprawdzisz tak - z tyłu jest czujnik jasności - rozpoznaje noc -dzień - zastawiasz go ręką a na ten drogi z przodu koło przycisku on/off poświeć latareczką i lusterko powinno się ściemnić.
jak będziesz przejeżdżał przez okolice Zawiercia mogę ci zrobić diagnostykę
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tobiasz20Trzeci problem to nie działają spryskiwacze ksenonów przytrzymuję manetke to tylko pryska na szybę, czy od sprysków jest inna pompka?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rrobert...
lusterko sprawdzisz tak - z tyłu jest czujnik jasności - rozpoznaje noc -dzień - zastawiasz go ręką a na ten drogi z przodu koło przycisku on/off poświeć latareczką i lusterko powinno się ściemnić.
...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Chłopaki sprawdzałem, zatykałem czujnik , świeciłem latareczką a lusterko się nie ściemnia
Sprzydałby się komp do podpięcia i sprawdzenia! Chyba podjadę do jakiegos elektyka samochodowego żeby rzucił okiem, może coś gdzieś nie styka?
tak jak lusterkach, bo dalej mi nie działają kierunki, ale już podświetlenie otoczenie działa:/
może ktoś zna dobry warsztacik w Krakowie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Dodatkowo do powyższego ( warunek konieczny ): zamknięte drzwi i klapa ( nie świeci lampka wewnątrz ) + nie wrzucony bieg wsteczny.
tobiasz20, bez kompa to jak ślepy w kurniku->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
nie działające spryski-okazało się że przepalony był bezpiecznik
kierunki kupiłem nowe(200zł poszło, parktronik poruszałem jednym czujnikiem, i na razie jest spokój....
Czyli z niedziałających rzeczy zostało tylko nie ściemniające się lusterko....
ale na razie to zostawiam i śmigam...
poza tym jestem zadowolony z wozu.....leję ropkę i jeżdże
pozdro
Komentarz
-
Komentarz